Tu cum te descurci cu haterii online? – Crossover Art

Tu cum te descurci cu haterii online?

Tu cum te descurci cu haterii online?

Hater. Un cuvant tare artagos. Cine sunt ei, cu ce se ocupa, de unde vin si cum le raspunzi? Fiecare raspunde diferit la toate aceste intrebari. Totusi, unele idei pot fi puse pe hartie. Din perspectiva unui artist care e mereu predispus la critica, de prea putine ori constructiva, si din perfpectiva unui marketer care vrea sa-si faca meseria in loc autentic, viziunea e incruntata. Ambele perspective sunt grave, pentru ca in ambele cazuri te expui public in toate felurile. Drept urmare, you’re damned if you do and you’re damned if you don’t. Inspirata de The Outsiderz, am ales sa abordez subiectul in mod degajat, fara sa incep sa imi aduc aminte de toti cei care au avut ceva de spu in legatura cu scrisul sau cantatul meu. Si daca mi-au trecut prin minte, le-am trimis un gand bun. Sper sa se fi implinit profesional asa cum si-au dorit cu adevarat.

Haterii online se impart in trei categorii. Cei care arunca pumnul de cuvinte inspre tine fara sens, numai ca sa se descarce, cei care sunt sceptici insa raman deschisi la raspunsuri si criticii perfecti, care par sa se pricepe la orice si au solutii mult mai bine decat tine la situatiile in discutie

Haterii online n-au filtre. Parca uita ca in spatele unui ecran este cu desavarsire un om,daca nu chiar o intreaga echipa. Oameni cu trecuturi, cu idei, cu creativitati firave care se disipa putin cate putin atunci cand cineva arunca in ele cu noroi. De ce? Pentru ca au atata bun simt incat uneori le mai trece prin cap ca exista si altii pe lume in afara de ei. Asta spre deosebire de hateri, desigur.

Haterii online au probleme cu perspectivele lor asupra lumii. Fie ca sunt sau nu sunt siguri de cum gestioneaza viata, vor avea mereu de comentat despre a altora. Ideea e simpla: cand ai ce face, iti vezi de ale tale. Cand ale tale sunt nesigure, te iei de ale altora.

Haterii online habar nu au ce inseamna profesionalism in nisa ta. Majoritatea lucreaza sau studiata cu totul alt domeniu. In general cei care iti impartasesc meseria – inteleg altfel ceea ce faci, sunt empatici, respectuosi. Se spune ca daca nu ai trait niciodata, nu ai cum sa iti dai cu parerea. Prin extensie, iti dai cu parerea altfel atunci cand ai trai situatii asemanatoare.

Haterii online aduc aminte despre sloganul “No publicity is bad publicity.” Cu alte cuvinte, daca se vorbeste despre tine, e de bine.

Haterii online sunt peste tot si vor fi mereu indiferent cat de mult te straduiesti. Nu vor lipsi niciodata din nici un context pentru ca ideile din capul tuturor iau nastere spontan, fara ca nici macar ei sa nu poata prezice. Nu te speria ca nu ii intalnesti. Pune-ti problema daca nu ii intalnesti. Poate ca inca n-au aflat prea multi despre tine…

Cum le raspunzi? Sunt mai multe variante. Nu le raspunzi, le raspunzi informativ sau chiar ironic. Ironia si sarcasmul sunt ultima solutie, si mai mult decat atat nu e permis daca ai vreun pic de respect de sine. Pe paginile de social media unde postez zilnic, s-a intamplat sa apara multi hateri care sa isi dea cu parerea. Am incercat sa le multumesc ca urmaresc pagina, de vreme ce au fost atat de pe faza cu critica. Ba chiar erau si in tema, informati si pusi in alerta. Cum ai putea sa nu ii apreciezi? Apoi, le-am raspuns bland la ofense. Prima data. Apoi, daca au continuat, (multora le pare rau din prima, dupa ce au primit blandete in loc de acid) am raspuns mai sec dar tot la obiect. Uneori,daca asta merge mai departe, am folosit o replica ironica de care se prind doar cei cu adevarat inteligenti. Multi cedeaza de aici. In cazul extrem in care continua, urmatorul pas e drastic: block, ignore si delete.

Intri in vibe-ul lor negativ? Daca am o zi afurisita, de obicei da. Drama din artist tinde sa simta totul,chiar si ce ar putea sa ignore. In rest, cand zilele sunt bune sau simple, fara suisuri si coborasuri, pot sa evit. Daca ai cum, eu te sfatuiesc sa dai la altcineva sa gestioneze situatia. Daca nu, poti chiar sa o lasi pentru alta zi.

Hater si stalker intr-unul? Daca te si urmareste peste tot, tinand mortis sa iti faca observatie pentru fiecare miscare ce nu e pe placul lui sau ei, e o idee buna sa il rogi efectiv sa te lase in pace. In caz contrar, vei apela la un avocat.

Asadar, merita efortul? Daca tot ceea ce faci este in acord cu vointa ta profunda, divina, trecuta prin filtrele si educatia ta toata, esti informat si cat se poate de sigur pe ceea ce executi, nu merita absolut nici o secunda de efort sau stres cand vine vorba de hateri. Trateaza situatia ca si cum ei…nu exista! Exista vreun moment cand efortul chiar merita? Poate. Daca acele comentarii par sa duca undeva, daca expun idei ce ar putea sa imbunatateasca munca ta, daca de fapt si tie ti-a trecut prin cap macar un lucru expus de ei, poate ca merita sa petreci o farama de gand alaturi de comentariile lor. Dar doar atunci Numai atunci.

Pentru noi toti ceilalti, haideti sa vorbim doar daca avem ceva bun de zis. Restul e can-can!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.