“Călătoria Talentelor”, un spectacol ce schimbă vieți

“Călătoria Talentelor”, un spectacol ce schimbă vieți

Cu fericire în inimi putem spune că a face parte dintr-o familie ONG-istă este un dar neprețuit pe care foarte mulți îl desconsideră. A putea face un bine, a face o diferență în viața cuiva fără să ceri nimic în schimb este în vremurile noastre ceva extraordinar. Preconizăm că nu vom rata nicio ediție de “Călătorie” în anii ce urmează, dorind din tot sufletul să susținem tinerii talentați de pretutindeni, dar mai ales pe care care viața i-a provocat să trăiască cu greutăți încă de la început. Se spune că numai cei puternici sunt încercați, pentru a-și putea întrece limitele! Dar despre ce este vorba?…

În 2017, un om ager, plin de vise, pasiune pentru a ajuta pe ceilalți, era pe cale de a căuta colaboratori pentru un proiect special, menit să descopere talentele copiilor din Centrele de Plasament din Brașov și împrejurimi,prin intermediul Asociației sale, “Zâmbește pentru Viitor”. Pe loc, a sclipit ceva în mintea mea de artist și am răspuns apelului său către profesorii de canto din zonă. M-am implicat fără să știu despre ce este vorba la început și fără să îmi dau seama că această experiență mă va schimba și mă va înnobila, deopotrivă. Preselecțiile din 2017 mi-au răsturnat lumea, pentru că acei copii cu atât de puține posibilități au reușit să se adune și să se ambiționeze pentru a-și arăta talentul în fața unor străini, neștiind ce va urma. Și când spun posibilități, spun copii și tineri fără acces sau cu acces limitat (de câteva ori pe săptămână) la internet (și nu numai). Totuși, în acele puține și prețioase minute, ei au învățat să danseze, să cânte și să se descopere, reușind să pună la cale un mic număr pentru acest concurs. Am plecat acasă răvășită atunci, cu lumea dată peste cap. Mi-am dat seama că mă plâng degeaba în unele zile să că sunt teribil de nerecunoscătoare pentru ceea ce viața mi-a oferit, fără să ceară nimic înapoi. Eram hotărâtă să procedez la fel, măcar în miniatură.

La Gala din 6 Decembrie 2017 am tremurat cu ei, dupa câteva săptămâni de mici pregătiri ale pieselor care au relevat sensibilități, dar și dorințe, vise nespuse. Am ales cu greu câștigătorul și am dorit să ofer din partea firmei Crossover Art ca si sponsor, o bursă de 6 luni de studii de canto unui al doilea participant, în afară de câștigătorul ce primea bursa susținută de Asociația “Zâmbește pentru Viitor”.

Au urmat apoi 6 luni grele, pline de emoție, în care fricile, trecutul și ambițiile de viitor s-au suprapus în lucrul la studio (aici ne-au ajutat în mod voluntar și cei din echipa Groove Team Studio, Brașov) , alături de cei doi copii câștigători. Ne-a fost greu cu logistica… pentru a nu formula altfel problema. De asemenea și cu organizarea, dar și cu faptul că acești copii au acces limitat la calculatoare, telefon, internet în general, pentru a putea repeta pe negative sau pentru a lua legătura cu ei continuu. Dacă nu ne-am putut întâlni, ne-am sfătuit în acele puține minute online. Însă și pe ninsoare grea și pe ploaie și pe drumuri grele (unul din băieți făcea naveta din Rupea), au reușit să plămădească ceva nou în ei, să găsească niște resurse care nu se vor mai putea pierde niciodată.

Anul acesta am fost încântată să particip la a doua ediție a “Călătoriei”. Mult mai siguri pe ceea ce este de făcut, toți cei de la Asociația “Zâmbește pentru Viitor” s-au pus pe treabă știind când, cum și de ce se întâmplă totul. Anul trecut ne-a învățat multe și ne-am bucurat nespus când la preselecții au venit unii copii ce participaseră și anul trecut, dorind să aibă o șansă la a-și începe sau a-și continua studiile pentru perfecționarea talentului.

Toate detaliile legate de eveniment, de preselecție, participanții și cursul desfășurării acțiunilor pe găsiți pe site-ul oficial al Asociației:

https://www.zambestepentruviitor.org

sau pe Facebook – https://www.facebook.com/azpv.brasov/

Evenimentul Călătoria Talentelor poate fi urmărit și aici – https://www.facebook.com/events/2154068701540051/

Se pot face donații directe către beneficiarii evenimentului pe – https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Calatoria-Talentelor

Vă așteptăm pe 14 Octombrie la Coresi Mall pentru a strânge fonduri împreună cu cei de la Revolution Cut, fonduri care vor fi alocate burselor de studii ale câștigătorilor. De asemenea, vă lansăm azi invitația de a ne fi alături pe 14 Noiembrie la Centrul Cultural Reduta la Concursul- =Gală “Călătoria Talentelor”, ediția a II-a, unde copiii se vor prezenta pe scenă și unde îi vor susține toți prietenii, presa, sponsorii, artiști locali și naționali surpriză.

P.S. Nu uitați să fiți recunoscători astăzi pentru tot ceea ce viața v-a dăruit, necondiționat!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.